Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

KOLO BUS – Brezplačni avtobusni prevozi od Kopra do Krasa

V soboto 18. julija 2020 bo vzpostavljena storitev krožnih avtobusnih prevozov za potnike in kolesarje t.i. pilotna aktivnost KOLO BUS. Gre za brezplačne avtobusne prevoze, ki bodo uporabnikom na voljo ob sobotah in nedeljah, dvanajst vikendov zapored, na relaciji od Kopra do Krasa.

Storitev KOLO BUS je le ena izmed pilotnih aktivnost projekta CROSSMOBY, program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. CROSSMOBY spodbuja trajnostno mobilnost in vzpostavlja intermodalne storitve potniškega prometa ter je septembra 2018 ponovno vzpostavil železniško potniško linijo med Slovenijo in Italijo, česar pred tem sedem let ni bilo. Letos smo vzpostavili tudi storitev brezplačnih ladijskih prevozov za potnike s kolesi ter sistem za avtomatizirano izposojo električnih koles na Krasu in v Brkinih. Aktivnosti delno sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

KOLO BUS je storitev za prebivalce čezmejnega območja in obiskovalce Istre in Krasa, ki bodo od 18. julija do 4. oktobra 2020 lahko brezplačno koristili avtobusne prevoze potnikov in koles na krožni relaciji: Koper (glavna avtobusna postaja) – Kozina – Lipica – Divača – Sežana (avtobusna postaja) – Sežana (občina) – Štanjel – Sežana (avtobusna postaja) – Sežana (občina) – Divača – Kozina – Koper (glavna avtobusna postaja).

Avtobus s prikolico z nosilci za kolesa (KOLO BUS) bo vozil ob sobotah in nedeljah, od 8:00 do 11:26 ure in od 17:00 do 20:26 ure. Odhodi bodo iz glavne avtobusne postaje v Kopru. Vnaprejšnje rezervacije mest na avtobusu ne bodo možne.

Vozni red:

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane