Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Prvi Festival Brkinskega piva

Pobuda naših pivovarjev, da bi se povezali in skupaj pripravili dogodek, je obrodila sadove – in prvi Festival brkinskega piva je odlično uspel. Za tokratni dogodek so se povezale pivovarne Ambrožič Denisa Ambrožiča
z Barke, Beerkinka Petra Hrvatina iz Hrpelj, Flora družine Batič s Kozine (Krvavi Potok), Kotar Maksa Godine s Kozine in Križman družine Križman iz Tubelj.

Na izredno vroč dan, 24. junija, smo postavili stojnice pri Tušu na Kozini že v dopoldanskih urah in vztrajali do poznega večera. Zagotovo bi tudi do jutranjih ur, saj je bilo razpoloženje odlično in se je ob dobrem pivu še razvijalo.

Z nami sta bila tudi Urban piqniq z odličnimi hamburgerji in gostinstvo Poropat s svojo ponudbo. Trio Turn nam je vročinske valove še razburkal – prihodnje leto bomo poskrbeli, da bodo nadaljevali tudi zvečer in vztrajali z
nami do konca.

Na občini smo skupaj z Obrtno zbornico Sežana podprli dogodek in poskrbeli za organizacijo ter promocijo. Zelo smo veseli pobude pivovarjev in verjamemo, da je dogodek vreden ponovitve tudi prihodnje leto ali pa še prej. Določene stvari bomo še dodelali, tako da bo prihodnjič še boljše!

Zahvaljujemo se ekipi Nane Bara, Petru Valenčiču, Tilnu Grku, Darku Jelušiču in podjetju AH multimedija za pomoč pri organizaciji, vsem v okolici prizorišča pa za razumevanje!

Ester Mihalič

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane