Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Srečanje gospodarstvenikov naše občine

V želji po povezovanju smo na občini skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico Sežana tudi letos pripravili srečanje gospodarstvenikov in podjetnikov iz Občine Hrpelje – Kozina, ki se je odvilo v petek, 16. marca, v Kulturnem domu Hrpelje. V goste smo povabili osebo, za katero smo bili prepričani, da nas bo znala pozitivno nagovoriti: uspešnega poslovneža Andreja Božiča.

Po nagovoru županje Saše Likavec Svetelšek se je z njim pogovarjala novinarka in urednica priloge Dela Svet kapitala Petra Kovič. Andrej Božič ne mara izgovorov. Raje se ukvarja z rešitvami, ki vodijo do zastavljenega cilja, pri čemer skuša poiskati optimum za vse vpletene strani. V svoji 30-letni karieri, ki jo je začel kot vodja prodaje za 40 različnih svetovnih tržišč v podjetju Videm Krško, je uspešno izpeljal številna prestrukturiranja, sanacije in start up projekte tako v Sloveniji kot v tujini. Prevzel je sanacijo Tovarne papirja Goričane. V globalnem podjetju ABB je imel funkcijo country managerja in bil odgovoren za Slovenijo in Srbijo. Saniral je skupino Iskra ERO, vodil Skupino Droga in saniral nemško podjetje Mondi Raubling GmbH, ki je del multinacionalne skupino Mondi. Od leta 2010 vodi Steklarno Hrastnik, ki jo je uspešno saniral po BB modelu preobrazbe. Tega je razvil s timom v svojem podjetju BB Svetovanje, uporablja pa se ga tako v času kriznega vodenja kot kadar je podjetje dobro stoječe. Predpogoja za doseganje uspešnih rezultatov na osnovi modela pa sta: spoštovanje zaposlenih in odprta komunikacija. Tako g. Božič pri svojem delu verjame v dobre odnose, vlaganje v zaposlene, vodenje z zgledom ter v to, da  zaposleni z uresničevanjem ciljev podjetja dosegajo tudi svoje osebne cilje, kajti to zagotavlja uspešnost na dolgi rok.

Pogovoru z g. Božičem je sledil nastop istrskega kantavtorja Rudija Bučarja. Zvest sam sebi nas je z nekaj svojih pesmi navdušil in spravil v odlično razpoloženje, da smo se po uradnem delu vsi skupaj še podružili v preddverju.

Občinska uprava

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane