Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Obvestilo o množičnem testiranju prebivalcev 21.1.2021

Testiranje v Hrpeljah

Testiranje (HAGT) je namenjeno osebam brez simptomov in znakov bolezni covid-19, cilj pa je odkrivanje asimptomatskih okužb in s tem zajezitev širjenja bolezni.
Občani in občanke, ki bi se želeli testirati, naj s seboj prinesejo osebni dokument in zdravstveno izkaznico, obvezno je nošenje zaščitne maske. Testiranje je brezplačno, nanj ni potrebno naročiti.

Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj 2 metra in nosite masko. Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi.
V kolikor imate simptome in znake okužbe covid-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja, izguba okusa, prebavne težave) ostanite doma in se posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti in sledite prejetim navodilom.

Udeležence testiranja vljudno prosimo, da upoštevajo navodila Civilne zaščite in redarske službe.

Obveščanje o rezultatih testiranja

  • S številke 051 285 886 boste prejeli SMS sporočilo, da je rezultat vašega testiranja na voljo.
  • Na sporočilo odgovorite v skladu z navodilom:
    – pacienti z ZZZS kartico z zadnjima dvema znakoma ZZZS kartice,
    – pacienti brez ZZZS kartice pa z letnico rojstva.
  • Če boste odgovorili pravilno, boste v naslednjem sporočilu prejeli rezultat testiranja. V primeru, da je vaš rezultat testiranja pozitiven, boste prejeli tudi kodo TAN za mobilno aplikacijo #OstaniZdrav.
  • Če na SMS ne boste odgovorili, ne boste odgovorili pravilno ali ste zavrnili obveščanje po SMS, vas bodo o rezultatih obvestili z vstopne točke.
  • Rezultat testiranja lahko preverite tudi na portalu zzVEM (dostop je možen le z digitalnim potrdilom).

Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je rezultat ponovnega testiranja čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte ukrepe in priporočila.

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane