Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Počitnice na morju (za male šolarje in osnovnošolce do 5. razreda)

LETOVANJE V ZAMBRATIJI OD 1. DO 8. JULIJA 2017 ZA MALE ŠOLARJE IN OSNOVNOŠOLCE DO 5. RAZREDA

Že prve dni poletnih počitnic, od 1. do 8. julija 2017, bomo člani Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana organizirali letovanje za male šolarje in osnovnošolce do 5. razreda v počitniškem domu v Zambratiji. Letovali bomo v obnovljeni obmorski vili, ki nudi 130 prenočišč, razpolaga z lastno kuhinjo in ambulanto. Velika jedilnica služi poleg osnovnemu namenu tudi družabnemu programu in je večnamenski prostor z avdio in video opremo z možnostjo organizacije številnih animacij in prireditev za otroke.

Počitniški dom obdaja prostoren park z gozdičkom, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki in namizni tenis. Športni navdušenci imajo neštete možnosti rekreacije in razvedrila, kdor pa prisega na sprostitev ob knjigi ali klepetu s prijatelji, družabnih igrah in lenarjenju v hladni senci, bo zagotovo prišel na svoj račun. Park z igrišči je osvetljen tudi v večernih urah, ko so na programu večerne igre, animacije, nastopi, tekmovanja … Počitniški dom ima urejeno plažo, ki je le minutko oddaljena in je primerna za manjše otroke, saj je v bližnjem zalivu mivka. V večernih urah se nam bo prilegel tudi sprehod do Savudrije, Katora ali pa se bomo z vlakcem odpeljali do Umaga.

LETOVANJE V POREČU ZA OSNOVNOŠOLCE OD 6. RAZREDA DALJE IN SREDNJEŠOLCE, VIRC POREČ, OD 24. DO 31. JULIJA 2017

Vsi otroci ali mladostniki, stari 5 do 19 let, lahko za letovanje na morju koristijo zdravstveni regres s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Do zdravstvenega regresa je upravičen otrok oz. mladostnik, ki ima v zdravstveni dokumentaciji zabeleženo, da je bil pogosteje bolan ali hospitaliziran. Zdravstveni predlog lahko pridobite pri otrokovem osebnem zdravniku oz. pediatru. Pravico do zdravstvenega letovanja lahko za letovanje z Medobčinskim društvom prijateljev mladine uveljavljajo otroci in mladostniki s stalnim bivališčem v Občini Sežana, Občini Divača, Občini Hrpelje – Kozina in Občini Komen.

AKTIVNE POČITNICE IN BREZPLAČNO POČITNIŠKO VARSTVO

Počitniško varstvo bo organizirano kot vsako poletje v vseh občinah Krasa in Brkinov v dogovoru ter na osnovi potreb in interesov otrok in njihovih staršev.

Da bi lahko pravočasno poskrbeli za organizacijo in izvajanje programa letovanj in počitniškega varstva, starše vljudno prosimo, da prijavnice, ki jih bo vsak otrok prejel v osnovni šoli, na sedežu društva ali na internetnih straneh društva čim prej izpolnite in oddate na sedežu društva ali po pošti.
Informacije in prijavnice o vseh programih dobite na sedežu Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana ali na tel. 05 / 734 14 86, 05 / 730 13 40 ali na spletni strani www.mdpm.si.

Ana Pangos, za Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane