Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Povabilo k enotni okrasitvi Krasa in Brkinov

Enotna okrasitev Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej 🚲💫 je odslej povezana tudi z dobrodelno akcijo Botrstvo v športu. Luka Skocaj bo ob podpori ŠD Tekači vipavske doline odtekel 100 OB MRZLI REKI, dodatno ga bodo podprli kolesarji v vseh občinah na destinaciji Visit Kras, na Obali pa ŠD 3 ŠPORT.

S SMS sporočilom s ključno besedo STOTKA5 na 1919 prispevate 5 evrov za razvoj mladih športnikov. Zbiranje sredstev lahko podprete tudi z nakazilom na Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, TRR SI56 6100 0000 8873 907, odprt pri Delavski hranilnici, d.d. Ljubljana.


Spoštovani občani, prijatelji in ljubitelji Krasa in Brkinov,

ker nam letošnje razmere onemogočajo izvedbo prazničnih prireditev v mesecu decembru, smo sklenili, da se povežemo na drugačen, poseben, a enoten način:
Okrasitev koles z lučkami in s sloganom »Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej«

S to gesto bomo počastili letošnje izjemne dosežke naših slovenskih kolesarjev, opozorili na Kras in Brkine, ki s prijazno klimo in naravnimi danostmi nudita neizmerne možnosti kolesarjenja ter k nam privabljata dragocene goste. Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Lučke predstavljajo nekaj pozitivnega, svetlega, toplega, prijetnega in prazničnega, naj decembra zasijejo v vsej svoji mogočnosti in nam pričarajo praznični december.

Okrašeno kolo ali del kolesa varno razstavite v izložbi, če imate lokal, v pisarni, na delovišču, na balkonu, na terasi, na balkonu, na domačem dvorišču, kot manjši okras na oknu ali pa doma – povsod, kjer vam dopušča prostor. Kolo, ki ga uporabite za okrasitev je lahko staro, obrabljeno, leseno, majhno, otroško, lahko je tudi del kolesa kot na primer zračnica ali pa kolo kot del starega voza. Izbiro kolesa in njegovo okrasitev prepuščamo vaši ustvarjalnosti. Ob tej priložnosti bomo nagradili 10 izvirnih okrasitev na Krasu in Brkinih. Več o natečaju: https://www.visitkras.info/

Veseli bomo vašega pozitivnega odziva saj želimo s takšnim sodelovanjem in povezovanjem prispevati k promociji Krasa in Brkinov ter Slovenije. Pobudo lahko podprete tudi na družbenih omrežjih in svojo FB profilno sliko opremite z okvirjem »Življenje se vrti naprej« ter objavite okrasitev vašega kolesa.

 

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane