Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Sprostitve omejitev poslovanja

Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji v 2. členu določa nove izjeme, za katere prepoved iz 1. člena odloka ne velja in je MGRT podal naslednje mnenje:

Pojasnjujemo, da v okvir 21. točke 2. člena odloka, ki določa izjemo za osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki sodi prevzem hrane in pijače, ki se prevzame skozi prevzemno okno, torej izven lokala. Dovoljenja je priprava (podobno kot že prej, ko je bila na podlagi 9. točke mogoča le dostava na dom), medtem, ko sta strežba jedi in pijač ter nastanitev gostov, kot del gostinske dejavnosti še vedno prepovedani.

Glede na navedeno v okvir izjeme sodijo tudi prodaja sladoleda in drugih živil (burek, kebab), kave, pijač ipd. skozi prodajna okna gostinskih objektov, obratovanje »fast food« lokalov, obratovanje kioskov s sladoledom, pri čemer morajo ponudniki upošteva vsa navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Potrebno se je ravnati skladno z navodili NIJZ, ki bodo sproti posodobljena glede na stanje epidemije.

Natančnejša navodila NIJZ so dostopna na: https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

Dodatna pojasnila MGRT so dostopna tudi: https://www.gov.si/novice/2020-04-22-najpogostejsa-vprasanja-glede-sprejetega-odloka-o-zacasni-prepovedi-prodaje-blaga-in-storitev/

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane