Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Ukrepi za preprečevanje širitve virusa SARS-COV-2

Prejeli smo nekatere informacije glede možnih dodatnih ukrepov povezanih z epidemijo. Prehajamo v obdobje v katerem so predvideni dodatni ukrepi za preprečevanje širitve virusa SARS-CoV-2

Predvidoma lahko že danes pričakujemo objavo v Uradnem listu RS spremenjen odlok glede prehajanja statističnih regij. Tri statistične regije Obalno-kraška, Goriška in Koroška, ki so ponovno obarvane v rdeče. Za občine Komen, Sežana, Hrpelje Kozina in Divača bodo pričeli veljati omejitveni ukrepi. Gibanje med občinami posamezne rdeče regije bo dovoljeno, ne bo pa dovoljeno prehajanje med rdečimi regijami in drugimi regijami. Spremembe bodo začele veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Do spremembe bo prišlo pri protokolu vstopa v RS. Ta vstop bo mogoč samo s PCR testom. Ostaja pa sedemdnevni negativni rezultat HAG testa med dokazili za vstop v Slovenijo za pet kategorij (dnevni delovni migrant, dnevni šolar, starejši od 13 let, oseba, ki prevaža dnevnega šolarja, oseba naročena na zdravstveno storitev v Sloveniji in oseba, ki prihaja iz druge članice Evropske unije ali schengenskega območja, kjer je opravljala varstvo in pomoč …).

Občine, ki mejimo z Republiko Hrvaško in Republiko Italijo in so občani dvolastniki ali najemniki zemljišč pri vstopu v Slovenijo ne bodo več potrebovali 7-dnevnega HT testa (samo v primeru opravljanj kmetijskih-poljedelskih-gozdarskih del, s povratkom v Slovenijo v 10 urah po prehodu meje).

Strokovna skupina pripravlja zaradi poslabšanja epidemioloških razmer nove predloge, ki jih bo Vlada RS v prihajajočih dneh preučila in v nadaljevanju sprejela.

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane