Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

120 brezplačnih arhitekturnih in krajinskoarhitekturnih svetovanj po vsej Sloveniji

arhitekturni_nasvetArhitekturni nasvet

V enem tednu svetujejo 120-krat

Prvi teden brezplačnih arhitekturnih in krajinskoarhitekturnih svetovalnic

V občini Hrpelje – Kozina ni predvidene brezplačne svetovalnice, nam najbližje bodo v Sežani 23.11.2015 ob 15.00 uri, v Kopru 23.11.2015 ob 17.30 uri in v Postojni 24.11.2015 ob 15.00 uri.

Po izredno uspešni vseslovenski septembrski turneji se mladi arhitekti in krajinski arhitekti vračajo na teren. V sklopu tedna brezplačnih svetovalnic bodo med 23. in 27. novembrom obiskali 30 mest, v katerih bodo obiskovalcem nudili pomoč pri reševanju vseh vrst prostorskih zagat.

Zagnana ekipa pod imenom Arhitekturni nasvet, ki združuje že več kot 25 arhitektov, krajinskih arhitektov in drugih strokovnjakov, verjame, da so oseben pristop, širjenje informacij in povezovanje strok, ki se ukvarjajo z oblikovanjem prostora, temelji, na katerih lahko gradimo kakovosten skupni prostor. Tekom tedna brezplačnih svetovalnic bodo nadobudneži, polni idej, svetovali pri obstoječih problemih ali odkrivali nove potenciale in možnosti vaših prostorov. Na podlagi tega se boste lahko bolj smotrno odločili o smiselnosti posegov ter morebitnih nadaljnjih postopkih in sodelovanju s strokovnjaki. Dodatno se lahko z ustreznim nasvetom izognete prostorsko in finančno škodljivim ukrepom, izboljšate bivalno ali delovno počutje ter prihranite marsikatero skrb, čas in denar.

S svetovanjem vam bodo pomagali pri gradnji, prenovi, obnovi in (pre)urejanju prostorov, energetski sanaciji, prostorski zakonodaji, materialih, opremi, ambientih, načrtovanju in prostorski organizaciji vrtov, razmeščanju različnih rab v vrtu in okolici, oblikovanju različnih tipov zasaditev, oblikovanju in organizaciji stika hiše z okolico ipd.

Teden brezplačnih svetovalnic se izvaja v sklopu projekta Arhitekturni nasvet, ki je del Zavoda za uravnotežen prostorski razvoj Aksa. V letu in pol delovanja so pomagali že v več kot 200 primerih. Vljudno vabljeni na sproščen pogovor o arhitekturi in marsičem drugem. Preverite, kdaj se bodo ustavili v vaši bližini, ter si rezervirajte termin na www.arhnasvet.si/svetovalnice/.

http://arhnasvet.si/
https://www.facebook.com/arh.nasvet#!/arh.nasvet

 

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane