Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Nadvoz nad železniško progo v Rodiku – zapore ceste

Spoštovani!

Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Hrpelje-Kozina bosta v prihodnjih mesecih zgradili nov most čez železnico v Rodiku in preuredili vhod v vas. Z gradnjo bo podjetje Rafael d.o.o., ki je bilo izbrano na javnem razpisu, začelo v prvih dneh avgusta. Dela naj bi trajala osem mesecev.

V času gradnje niso predvidene popolne zapore ceste, promet bo potekal izmenično enosmerno. Obstoječi most bodo porušili šele, ko bodo zgradili novega.

Direkcija za infrastrukturo se je gradnje novega nadvoza nad železnico lotila zaradi neustreznih gabaritov obstoječega. Nov most bo postavljen ob zdajšnjem, približno deset metrov v smeri proti železniški postaji. Dolg bo nekaj več kot 14 metrov, širok pa približno 11 metrov. Čezenj bo speljana dvopasovna cesta s pločnikoma na obeh straneh.

Zaradi nove lokacije, širine in višine mostu bodo preuredili tudi ceste v njegovi okolici, v tem delu bodo obnovili vodovod, električno napeljavo, javno razsvetljavo in drugo infrastrukturo. Od mosta proti vasi bo urejen pločnik, proti železniški postaji bodo postavili nov podporni zid.

Čeprav popolne zapore ceste niso predvidene, bo zaradi gradbenih del mogoče prihajalo do krajših zastojev, zato prosimo za nekoliko potrpljenja in se zahvaljujemo za razumevanje.

Občina Hrpelje-Kozina in Krajevna skupnost Rodik

 

 

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane