Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Četrti četrtek z Markom Brecljem in Petrom Tomažem Dobrilo

V četrtek, 22. februarja 2018 ob 18h bo v Kulturnem domu Občine Hrpelje – Kozina medgeneracijsko kulturno druženje »Četrti četrtek«. Z umetnikom, organizatorjem in kustosom Petrom Tomažom Dobrilo se bom kvasitelj pogovarjal o kulturi vztrajnega in doslednega nasprotovanja stanju za katerega nas lastniki in imetniki hočejo prepričati, da je osvobajajoče in demokratično. Projecirali bomo video dokument o veliki razstavi »Zavetje Babilona«, zaigrala bova v duetu na teremin in kitaro. Novinarstvu in odzivni javnosti bova ob vinu Puhovih na razpolago od 19h do 20h.

Peter Tomaž Dobrila je 55 let star samozaposleni producent, ki je vzpostavil mariborsko Kiblo, dvema ministricama za kulturo je kot visoki uslužbenec odrekel nadaljnje sodelovanje, Maribor, prestolnica EU kulture je bila njegova zamisel, za seboj ima dolgo pot samoniklega glasbenika, ki še vedno rad nastopa in ustvarja. V zadnjem času svoje sile posveča izbiri avtorjev in postavitvam velikih razstav. Osebno sem prepričan, da bi bil on najboljši Minister za kulturo Slovenije vseh časov, če bi on tako funkcijo v teh razmerah hotel sprejeti.

Pošiljatelji tega spletnega vestnika foto in pisne sledi svojih prizadevanj že 14 let puščamo na dnevno sveženi spletni strani www.dodogovor.org. Pred Dnevom kulture smo na koprski gimnaziji izpeljali triurno delavnico Mehkega terorizma, prejšnji teden smo v Rijeki (Art Kino Center) izvedli trodelno izobraževalno filmsko in glasbeno uprizoritev »Toljaga«. V nedeljo smo se udeležili pogreba Braneta Koncilije v Vavti vasi, včeraj pa sva z Generalnim receptorjem DPZN – UPB Iztokom Krkočem ugotovila, da je gospodarski položaj kulturnega konzorcija »Prvi na vasi« kritičen.

Hvala za morebitno pozornost, ki osmišlja naša prizadevanja! Smrt postfašizmu!

Propagaj Marko Brecelj

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane