Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Delavnica o partnerskem kmetovanju v Brkinih

Filozofska fakulteta Ljubljana vabi na delavnico o partnerskem kmetovanju v Brkinih, ki bo v petek, 21. 4.2017, v Vaškem domu na Pregarjah (pričetek ob 18.30 uri). Le-to bomo izvedli v okviru programa »Po kreativni poti do praktičnega znanja«, ki spodbuja sodelovanje in prenos znanja med univerzo, prakso in lokalnim prebivalstvom.

V marcu 2017 ste ob anketiranju, ki so ga izvedli študentje (Filozofske, Biotehniške in Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani), izkazali interes za tovrstno tematiko in za udeležbo na delavnici.

Delavnica bo sestavljena iz dveh delov:

  • »podjetništvo« (vodja: dr. Alenka Slavec, Ekonomska fakulteta, UL): premagati strah pred podjetniškim udejstvovanjem, spodbujanje kreativnosti in inovativnosti udeležencev, podajanje ključnih usmeritev za preverbo poslovne priložnosti preko razumevanja potreb uporabnika, prototipiranje in testiranje rešitev ter oblikovanje poslovnega načrta;
  • »kmetijstvo« (vodijo: Tamara Urbančič, dr. Anton Perpar z Biotehniške fakultete in dr. Barbara Lampič s Filozofske fakultete, UL): prikazati trenutno stanje kmetijstva ter predstaviti in z udeleženci prediskutirati alternativne možnosti razvoja v prihodnje (npr. partnersko kmetijstvo); te možnosti povezati tudi z aktualnimi ukrepi kmetijske politike in relevantnimi ukrepi drugih politik, navesti pomen organiziranosti kmetov (npr. zadruge) ter možnosti trženja.

Vljudno Vas naprošamo za potrditev Vaše udeležbe (do srede, 19. 4. 2017) na naslov: sabec.eva@gmail.com.

Vabilo – PDF

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane