Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Delavnice za podjetnike začetnike

V sodelovanju z OOZ Sežana organiziramo v okviru Programa pospeševanja drobnega gospodarstva delavnico na temo Vitkega podjetništva.

Delavnica je primerna za:

 • Posameznike ali podjetniške skupine, ki so še čisto na začetku poslovne poti in imajo le idejo, za katero pa niso čisto prepričani, če je prava. Nimajo pa niti še podjetja, niti prototipa.
 • Start-up podjetja, ki že imajo prototip ali celo že produkcijo, vendar se produkti (izdelki, storitve) ne prodajajo tako, kot so načrtovali.
 • Uveljavljena podjetja, ki razmišljajo o lansiranju novih produktov (izdelkov, storitev), vendar niso prepričani ali imajo ti produkti potencial za uspeh na trgu.

Kaj udeleženci pridobijo z udeležbo:

 • Udeleženci se bodo naučili zelo enostavnega, poceni in učinkovitega postopka preverjanja poslovni idej, ki je združeno v metodi Vitkega inoviranja*. Naučili se bodo na pravilen način pogovarjati s potencialnimi kupci in oblikovati poslovne modele.
 • S tem postopkom bodo preverili potencial svoje aktualne poslovne ideje. Ta postopek bodo imeli vedno na voljo tudi za testiranje kasnejših idej.
 • Z znanjem pridobljenem tekom delavnice bodo bistveno pohitrili razvoj novih idej znotraj podjetja in zvišali uspešnost novih produktov na trgu.
 • Dobili bodo iskreno povratno informacijo o svoji ideji, tako s trga kot od mentorja na delavnici – individualno mentorstvo.

Usposabljanje bo potekalo v 3 fazah, in sicer:

 1. faza: Uvodna delavnica (5 ur): na uvodni delavnici udeleženci osvojijo bistvo vitkega podjetništva, spoznajo orodja za delo in potrebne korake, izdelajo vitki okvir za svoj produkt, izdelajo vprašalnik o problemu, naredijo načrt testiranja (opravljanja intervjujev), dobijo tudi navodila za izdelavo in predstavitev prototipa.
  Vmes imajo udeleženci obveznost, da delajo doma sami. Po presledku 2 – 3 tednov se nadaljuje 2. faza.
 2. faza: Vmesna delavnica: na tej delavnici udeleženci poročajo, kaj se jim je zgodilo na terenu. Udeleženci prediskutirajo na delavnici z predavateljem in odgovorijo na ključna vprašanja. Dobijo povratno informacijo. Ti pogovori potekajo individualno z vsakim podjetnikom posebej. Vsak udeleženec ima na voljo 1 uro.
 3. faza: Končna delavnica: Vsak udeleženec predstavi rezultate intervjujev o rešitvi. Z vsakim udeležencev posebej predavatelj naredi skupno analizo in načrt za naprej. Vsak udeleženec ima na voljo 1 uro.

Usposabljanje prične v sredo, 5. oktober 2016 ob 14. uri v prostorih sejne sobe Občine Hrpelje – Kozina.  PRIJAVE

Delavnica je za udeležence brezplačna in je v celoti financirana iz Programa za pospeševanje drobnega gospodarstva v Občini Hrpelje – Kozina.

Termin za naslednji dve delavnici bo dogovorjen naknadno z udeleženci.

Delavnice bo izvajal Tomaž Stritar. Tomaž Stritar je podjetniški mentor, predavatelj in direktor zavoda Uspešen podjetnik. Organizira in izvaja šole podjetništva in start-up vikende ter na ta način pomaga bodočim podjetnikom pri prvih korakih v svet podjetništva. Njegovih predavanj in delavnic se je udeležilo že več tisoč udeležencev tako v Sloveniji kot v tujini. Je soustanovitelj coworking prostora DPlac in podjetniškega izobraževalnega programa Fefl – vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo. Bil je tudi direktor podjetniškega inkubatorja. Je tudi avtor več člankov na temo podjetništva in avtor podjetniškega priročnika. Vodi ga rek: “Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.” Več o njem na www.tomaz-stritar.si in na www.uspesen-podjetnik.si.

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane