Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Komedija “Družinske zdraske”

V KD Hrpelje gostuje
Društvo gospodinj in dramska skupina Planina pri Ajdovščini

K nam prihajajo s komedijo:

»Družinske zdraske«

v soboto, 11. marca, ob 19h!

Društvo povezuje dekleta, žene, može in fante na vasi ter si prizadeva razgibati kulturno in družabno življenje na robu med Vipavsko dolino in Krasom.

Že trinajst let želimo mladim rodovom prenesti sporočilo in kulturo naših dedov in babic, zato v sodelovanju z dramsko skupino ustvarjamo vsakoletne etnološko obarvane prireditve. Uspešno smo predstavili projekt Da ne bi pozabili, odmevne predstave Zrno na zrno, Vhcet bo, vhcet , Povabljen, prijatelj, sem trto sadil!, EKOla, domače sejme!, Gospodinja in pol ter mnoge druge.

Letos smo v ospredje postavili moškega. Kaj je v časih, ko še ni bilo električnih naprav, ko še ni bilo »kavčev in televizij«, počel podeželski mož in kaj počne danes. Moški je osrednja figura pesmi pevskega zbora gospodinj pod vodstvom Janje Pirnar ob spremljavi harmonikarja Joška Ferjančiča. O moških govori dokumentarni film, ki skozi stare črno-bele fotografije priča o ustvarjalnosti, skrbnosti in družabnosti (nekdanjega) moža.

Tudi avtorska komedija Dušana Česna v ospredje postavlja može. Zdrahe v sodobni družini, kjer se zaradi takšnih ali drugačnih stisk, v premajhni hiši z eno samo televizijo gnete preveč generacij, so nekaj čisto običajnega in nadvse zabavnega. Rešujemo jih vsak po svoje in tudi zdrahe v komediji »DRUŽINSKE ZDRASKE« se srečno končajo.

Rezervacij ni. Vstopnina: 1 uro pred predstavo v KD Hrpelje, 6 EUR

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane