Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Odprto tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško in lokom

V A B I L O

 

Zveza MORiS in Društvo Vojnih Veteranov JOD113

Vas v sodelovanju z Občino Hrpelje-Kozina

ob 25. letnici osamosvojitve Slovenije

vljudno vabita na

ODPRTO TEKMOVANJE V STRELJANJU

Z MALOKALIBRSKO PUŠKO IN LOKOM

 v nedeljo, 9. oktobra 2016,  s pričetkom ob 9.00 uri,

na klubskem poligonu v Petrinjah.


Lokacija:  iz smeri Koper: AC izhod Kastelec – nazaj cca 2 km po stari cesti proti Ljubljani – na križišču v vasi Petrinje zavijemo desno cca 500m – za ovinkom levo po dobrem makadamu cca 1.000 m). GSP:  45°33’59.88” S/N – 13°54’26.18” V/E  »PETRINJE«. Iz smeri Kozina-Koper: V naselju Petrinje zavijemo levo, v smeri Podgorje, za ovinkom levo po dobrem makadamu cca 1.000 m.

 

ODPRTO STRELSKO TEKMOVANJE:  Tekmuje se z MK puško (22 l.r.) odprti merki

Tekmuje se s serijsko malokalibrsko puško z odprtimi merki, sede s prednjim naslonom (naslon in  mize  zagotovi prireditelj tekmovanja), zadnji naslon NI dovoljen – samo puška v rame. Predelava, dodelava in druga dodatna oprema orožja, ki ni sestavni del serijske izdelave in bi lahko pomenila prednost pred ostalimi tekmovalci, ni dovoljena! Strelska oprema ni dovoljena! Dovoljena so samo strelska očala – leča, brez ostalih pripomočkov (blenda, zaslonka). Dovoljena so samo klasična oblačila iz tkanine (hlače in majica in srajca in jopica ali pulover ali flis ali jakna).  Dvojna oblačila, usnjena oblačila ali jakne, dodatni našitki, podloge in oprema, ki bi lahko pomenila prednost pred ostalimi tekmovalci, ni dovoljena! Zaščito vida in sluha si tekmovalec zagotovi sam! Razdalja 50m, standardna tarča MK. Strelja se pet poizkusnih strelov v petih minutah in deset strelov za oceno v desetih minutah.

 Tekmuje se ekipno in posamezno.

Posamezno:          Prvi trije tekmovalci prejmejo medalje.

Ekipno:                 Ekipa je tričlanska, prve tri ekipe prejmejo pokale.

                     Rezultati tekmovanja posameznikov se štejejo za rezultat ekipnega tekmovanja.

                     Ekipo prijavi pred pričetkom tekmovanja prvi tekmovalec.

Tekmovalci streljajo po vrstnem redu prijav s svojim orožjem in strelivom. Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost! Dovoljen je spektiv za kontrolo zadetkov, ki si ga tekmovalec zagotovi sam.  Za tekmovalce ki nimajo svojega orožja bo organizator imel na razpolago nekaj kosov MK serijskih pušk ter streliva.  Posoja orožja je brezplačna. Za izposojo bo na razpolago tudi nekaj zaščitnih očal in glušnikov. 


ODPRTO LOKOSTRELSKO TEKMOVANJE 300:  Tekmuje se v dveh kategorijah lokov Compound (sestavljeni lok) in Goli lok

Tekmuje se na razdaljah 15, 25, 35 in 45 m (15-35 goli lok, 25-45 sestavljeni). Tarče premera  100 cm. Tekmovalci streljajo dva kroga po 5 puščic na vsako razdaljo. Najboljši tekmovalci v obeh disciplinah gredo v finale na izločanje. Finale se strelja na razdalji 35m (goli) in 45m (sestavljeni). Strelja se po 2 puščici na ukaz v času 30 sekund na posamezen strel. Tekmovalec z najslabšim rezultatom izpade iz nadaljnega tekmovanja.  V kolikor je teh tekmovalcev več, ti posebej izstrelijo po eno pušico na posebno tarčo do odločitve. Za tekmovalce ki nimajo svojega orožja bo organizator imel na razpolago nekaj lokov obeh tipov. Posoja lokov je brezplačna. Tekmovanje se izvaja samo posamezno. Medalje za tri najboljše v obeh kategorijah.


DRUŽABNE DEJAVNOSTI:

Mladi obiskovalci in ostali zainteresirani se bodo lahko preizkusili v:

  • Streljanju z malokalibrsko puško na padajoče silhuete
  • Streljanje z lokom na 3D tarčo

Oboje bo brezplačno in pod vodstvom mentorjev. 


PRIJAVA

Za pred prijavljene tekmovalce bo narejen časovni razpored streljanja. Pred prijave sporočite najkasneje do četrtka 29. 9. 2016 na:

Prijavnina znaša na tekmovalca:

  • Strelsko tekmovanje 15 €
  • Lokostrelsko tekmovanje 10€
  • Obe tekmovanji 20€

Za ekipno tekmovanje ni doplačila. Otroci in mladina do 14 leta ena disciplina loka brezplačno. Pripadniki MNZ in MORS ena disciplina brezplačno. Izkažejo se z službeno izkaznico. Prijavnina se lahko poravna na: TRR: SI56 1010 0005 4391 775 (Banka Koper d.d.), DVV JOD113, sklic 17-18-09-2016, najkasneje do vključno 29. 9. 2016. Ob prijavi morajo tekmovalci obvezno priložiti potrdilo o plačilu prijavnine. Prijavnino lahko poravnate tudi gotovinsko ob prijavi na dan tekmovanja. Prijava tekmovalcev poteka na dan tekmovanja do 11.00 ure.


 POKROVITELJI TEKMOVANJA

  • Občina Hrpelje-Kozina
  • Zveza MORiS
  • Društvo Vojnih Veteranov JOD113

Tekmovanje so omogočili: Kirn, Ravnjak, Fuchs. Tehnično izvedbo tekmovanja je zagotovilo Društvo Vojnih Veteranov JOD113. 


PREDVIDEN RAZPORED TEKMOVANJA

  8.30 – pričetek vpisovanja

  9.00 – pričetek tekmovanja (tekmovanje v MK in lok bosta potekala istočasno)

11.00 – konec prijav za tekmovanje

13.30 – razglasitev rezultatov in podelitev odličij 


   OBVESTILO: Zaradi slabega vremena, je srečanje preloženo na 9.10.2016! 

                             Kontaktna oseba za dodatne informacije: Rajko Lesjak,  GSM 070 /  748  025.            

 

Veteranski pozdrav!

 

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane