Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Primorska poje

50 LET REVIJE PRIMORSKA POJE

Srečanje odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin Primorske letos praznuje častitljivih 50 let. Primorska poje povezuje vse zasedbe, zbore in pevske skupine, stare in mlade, moške in ženske, ljudske in akademske, večje in manjše zasedbe, boljše in manj uspešne skupine, v eno samo veliko pevsko družino, kjer so srečni eni in drugi. Tisti, ki pojejo, in tisti, katerim prepevajo po raznih krajih in odrih celotne Primorske. Mlade zasedbe in mladi zborovodje dobijo priložnost, da se pokažejo, urijo in izkažejo, nove zasedbe prve priložnosti za svoje nastope, ostali pa zvesto negujejo in ohranjajo pevsko tradicijo na obeh straneh, doma in v Italiji.

»Primorska rada poje in to jo uvršča med največja zborovska gibanja pri nas, zato ima pomemben vpliv pri ohranjanju glasbene in kulturne dediščine,« je pred dvema letoma v uvodniku programske knjižice zapisal mag. Marko Repnik, direktor JSKD.

Prof. Anton Baloh pa je s ponosom dodal, da je revija Primorska poje tudi v tej edinstveni zborovski reviji že zdavnaj našla svoj »pravi obraz«. V tem času jo je 30 let zvesto spremljal dolgoletni predsednik ZPZP, gospod Rudi Šimac, ki se je od nas poslovil leta 2016, od takrat dalje pa Primorski poje ostaja zvest prof. Anton Baloh, ki je prevzel tudi predsedovanje zvezi. Letošnja obletnica je pravi dokaz za vse zapeto, za vse povedano in za vse storjeno. Tudi letos bomo v sodelovanju z ZPZP in ostalimi soorganizatorji pripravili praznične koncerte.

JSKD OI Sežana, ZPZP in ostali soorganizatorji vas prijazno vabimo, da praznujete z nami 17. marca 2019 ob 17. uri v Kulturnem domu v Hrpeljah, ko nam bodo zapeli :

  • Ženska vokalna skupina Šmihel iz Pivke,
  • Ženski pevski zbor Prem,
  • Moški pevski zbor Tabor iz Opčin,
  • Mešani pevski zbor Duri iz Cola,
  • Ženska vokalna skupina Plejade iz Ajdovščine,
  • Mešani pevski zbor »Canto Ergo Sum« iz Tolmina in
  • Vokalna skupina Chorus’97 Miren iz Nove Gorice.

Zanimive zasedbe in pester program ob 50. rojstnem dnevu so res dober razlog, da praznujete z nami vsi ljubitelji zborovske glasbe. Veselimo se našega druženja in praznovanja z vami, z vsemi pevci in pevkami, zborovodji in zborovodkinjami, organizatorji in soorganizatorji ter z domačimi pevci iz MoPZ Slavnik.

SREČNO, PRIMORSKA POJE, TUDI V PRIHODNJE!

Vladislava Navotnik, JSKD OI Sežana

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane