Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Svetopisemski maraton

V župnišču v Hrpeljah bo v soboto, 26. 1., potekal svetopisemski maraton. Bralce bo vodilo geslo »Nič ne skrbite«(Filip 4,6), ki izhaja iz spodbude sv. Pavla v pismu Filipljanom:

»4 Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se.

5 Vaša dobrota bodi znana vsem ljudem. Gospod je blizu.

6 Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem.

7 In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.

8 Sicer pa, bratje, vse, kar je resnično, kar je vzvišeno, kar je pravično, kar je čisto, kar je ljubeznivo, kar je častno, kar je količkaj krepostno in hvalevredno, vse to imejte v mislih.

9 Kar ste se od mene naučili, prejeli, slišali in videli, to delajte. In Bog miru bo z vami.«

Branje se bo pričelo ob 9:00 s ciljem doseči neprekinjeno branje 12 ur. Vsakdo je povabljen, da se pridruži dogodku, tako katoličani kakor tudi pravoslavni in evangeličani. Dobrodošli tudi drugi, ki jih vodi drugačno prepričanje, saj je Sveto pismo knjiga, ki je preprosto ni mogoče zaobiti v iskanju presežnega. Vsako lahko prosto pride, posluša in odide, kadar želi. Oziroma sodeluje z branjem, za kar pa niso potrebne nobene posebne priprave, niti ni potrebno nobeno retorično znanje. Vsakdo je dobrodošel. Verjamemo, da lahko tak dogodek ob Svetem pismu lepo poveže našo skupnost.

Na predvečer dogodka ob 19h bo v župnišču v Hrpeljah o Svetem pismu predaval dr. Alan Tedeško. Svetopisemski maraton bomo sklenili na nedeljo Svetega pisma, 27. 1., pri vseh nedeljskih mašah.

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane