Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

40 letnica Območne obrtno-podjetniške zbornice Sežana

V soboto, 23. novembra 2019, je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana praznovala 40 let delovanja. Slavnostni jubilej je zbornica skupaj s svojimi člani in povabljenimi gosti praznovala v Kosovelovem domu Sežana.
Slavnostni večer se je začel s stand-up muzikalom Tanje Ribič »Tako ti je, mala«, nadaljeval pa z okroglo mizo in podelitvijo jubilejnih in posebnih priznanj.
Na prireditvi smo se poti OOZ Sežana spominjali s sprehodom skozi 40-letno zgodovino zbornice v besedi in sliki. Častni gostje omizja so bili: predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, predsednik OZS Branko Meh, dolgoletni aktivni funkcionar v zborničnem sistemu, nekdanji predsednik OZS ter OOZ Sežana, poslanec v Državnem zboru RS ter zagovornik obrtniških idej Miroslav Klun, ter predsednik OOZ Sežana Jernej Bortolato. Aktualni predsednik OOZ Sežana Jernej Bortolato je poudaril, da si Območna obrtno – podjetniška zbornica želi večje vključenosti in aktivnosti mladih obrtnikov in podjetnikov, ki bi prinesli nove in sveže ideje za nadaljnji razvoj. Vsi častni gostje omizja pa so si enotni v pomenu povezovanja obrtnikov in podjetnikov pri uveljavljanju svojih interesov v okviru državne ureditve in urejanju poslovnega okolja.

Ob 40. letnici OOZ Sežana pa so bila podeljena tudi jubilejna in posebna priznanja. Izpostavljamo podjetja iz naše občine, ki so prejela priznanja:

Za 10 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu so zahvalo prejeli:

  • Kovačič Uroš s.p. – Storitve z gradbeno mehanizacijo UKS
  • TANTIS, elektro storitve d.o.o.

Za 20 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu so zahvalo prejeli:

  • Bilanca-knjigovodski servis Smiljana Makarovič s.p.
  • Ćumurdžić Anto s.p. Zidarstvo

Za 30 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu so zahvalo prejeli:

  • Urbančič Damijan s.p. Orodjarstvo in predelava plastičnih mas
  • Sirah trgovina in storitve d.o.o.

Za 50 let uspešnega dela v obrti in podjetništvu je zahvalo prejel:

  • KERN, orodjarske tehnologije d.o.o.

Priznanja za zasluge in aktivno delo v zborničnem sistemu:

Tjaša Škapin – modna oblikovalka, ki že več kot dvajset let uspešno ustvarja in predstavlja svoji blagovni znamki Tjaša Škapin Atelje in Tjaša Škapin Couture, ki sta mešanica zgodovine, zavite v sodobnost, s pridihom glamurja in ženstvenosti. Kolekcija je zasnovana na unikatnih oblačilih iz visoko kakovostnega materiala, vsaka pa na svoj način izraža trenutni navdih. Svoje kreacije predstavlja na številnih prireditvah doma in v tujini in je prva slovenska modna oblikovalka, ki je leta 2017 sodelovala na modni reviji na filmskem festivalu v Cannesu.
Tjaša Škapin je v zadnjem mandatnem obdobju del ožjega vodstva Območne obrtno– podjetniške zbornice Sežana, saj je članica Skupščine in Upravnega odbora. S svojim aktivnim delom v organih OOZ Sežana skrbi za ohranjanje in širjenje obrti ter podjetništva.

Priznanje na področju razvoja obrti in podjetništva za kakovost izdelkov, storitev in za inovatorske dosežke:

  • BOVING, proizvodnja in projektiranje tehnološke opreme, d.o.o.

Podjetje Boving je družinsko podjetje, ki se že od leta 2000 ukvarja s projektiranjem, proizvodnjo, montažo in vzdrževanjem galvanskih linij, čistilnih naprav za čiščenje odpadnih voda, opreme za ventilacijo in čiščenje agresivnih plinov iz galvanskih in drugih naprav, avtomatizacijo in posodobitvijo naprav in tehnoloških procesov ter z nudenjem posameznih komponent iz programa. Leta 2015 so se preoblikovali v družbo z omejeno odgovornostjo.
V podjetju se zavedajo, da so za uspeh potrebne dolgoletne izkušnje, ustrezno znanje in nenehno izobraževanje. S svojo široko mrežo kooperantov in partnerjev lahko v podjetju Boving, d. o. o., ponudijo posamezne komponente in naprave kakor tudi celoten postopek od zasnove tehničnih in tehnoloških rešitev, projektiranja, izdelave, montaže do spuščanja linije oziroma naprav v pogon po principu ‘ključ v roke’.

  • KERN, orodjarske tehnologije d.o.o.

Podjetje Kern, d. o. o., je družinsko podjetje s 50-letno tradicijo. Leta 1969 ga je ustanovil Vladimir Kern, ki je začel s proizvodnjo rezilnih pestičev. Leta 1988 je podjetje prevzel njegov sin Viljem, ki danes uspešno vodi visokotehnološko, razvojno, proizvodno in prodajno podjetje.
V podjetju se zavedajo, da je ključ do uspeha ustrezno znanje in nenehno vlaganje v razvoj in rast podjetja. Tako so leta 2004 ustanovili podjetje v Pragi, leta 2007 pa še podjetje v Srbiji. Istega leta so se preselili v nove moderne prostore v Hrpeljah. V letošnjem letu so veliko sredstev investirali v proizvodnjo, avtomatizacijo in robotizacijo ter avtomatizacijo skladišč.
Reorganizirali so celotno podjetje in razvili nove artikle, zato lahko danes kupcem ponudijo preko 40.000 standardnih delov za orodja za štanco, forme in tlačni liv. Kombinacija tradicije in visokotehnološkega parka se kaže v vrhunski kakovosti izdelkov, kratkih dobavnih rokih, velikih zalogah, konkurenčnih cenah in odličnem servisu, kar zagotavlja zadovoljstvo kupcev ter ponuja več možnosti za vstop na tržišča po vsem svetu.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane