Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Dežurna služba v ambulanti v Hrpeljah

O pomembnosti obstoja dežurne službe v Hrpeljah nihče ne dvomi. Hrpeljska ekipa opravi od 1400 do 1500 intervencij na leto, kar je dovolj zgovoren podatek. V lanskem letu je, po besedah direktorice ZD Sežana Ljubislave Škibin, kar 60-krat morala priskočiti na pomoč postojnska ekipa, ker sta bili sežanska in hrpeljska zasedeni. To smo lahko slišali na posvetu na občini v Hrpeljah, katerega so se udeležili župani obalno-kraške regije in Občine Ilirska Bistrica, direktorji zdravstvenih domov in državni sekretar Tomaž Pliberšek. Vendar pa ni s strani ministrstva še nobene prave rešitve.

Naša dežurna ambulanta je edina v državi, ki jo delno financirata občini Divača in Hrpelje – Kozina, kar predstavlja ogromen zalogaj. Poleg finančnih težav je tu še kadrovska stiska, saj je potrebno ob pomanjkanju družinskih zdravnikov pokrivati še urgenco.

»Veseli smo, da so nas podprli tudi župani drugih občin, saj se zavedajo, da je ohranitev dežurnega centra v Hrpeljah pomembna za celo regijo, ne samo za naši dve občini. Ogromno zdravstvenih storitev koristijo tudi prebivalci, ki ne živijo tu. Ne zahtevamo nič posebnega, samo to, kar imajo vsi državljani,« je na posvetu, ki se je odvil v sejni sobi naše občine 14. januarja, povedala županja Saša Likavec Svetelšek.

Občinska uprava

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane