Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Forum županj v Srbiji

Od 5. do 7. decembra 2019 je v srbskem Somborju potekal Forum županj jugovzhodne Evrope, v organizaciji mreže NALAS. Dogodka so se udeležile tudi predstavnice kluba županj: Ana Rebernik iz Občine Rečica pri Savinji, Alenka Štrucl Dovgan iz Občine Divača, Darja Vudler iz Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Katarina Prelesnik iz Občine Solčava in Saša Likavec Svetelšek iz Občine Hrpelje-Kozina, ki pa so bile tudi pobudnice tega dogodka.

Na dogodku so slovenske županje skupaj z udeleženkami iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Moldavije, Romunije in Srbije spregovorile o uspešnejšem vključevanju načela enakosti spolov v politiko ter zagotavljanju proračunskih sredstev za ta namen.

Foruma so se udeležile z namenom okrepitve mreže poznanstev, se inspirirati in si izmenjati dobre in slabe izkušnje za nadaljnjo implementacijo rešitev na lokalni ravni. Ob tem udeleženke foruma ozaveščajo in naslavljajo vse ženske, da s politično participacijo skrbijo tudi za potrebe prebivalcev.

SOS

Povezava do članka v angleščini (spletna stran NALAS)

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane