Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Javna debata o turizmu – povezovanje

Sežanska lista Gospodarstvo Krasa je 14. januarja organizirala drugo debato na temo povezovanja v turizmu. Tokrat so v goste povabili Natašo Mikelj, direktorico Javnega zavoda za turizem Radovljica in s tem destinacije Radol’ca, in Marcelo Klofutar, direktorico Vile Podvin in predsednico društva JRE. Iz prve roke sta nam predstavili podatke zadnjih deset let, v katerih se je ta turistična destinacija močno razvila in oblikovala kar nekaj novih turističnih produktov (med njimi izstopata Okusi Radol’ce in Festival čokolade), odkar so se številke na turizmu pri njih močno popravile.

Izpostavili sta povezovanje tako med kraji (pri njih gorski trail Julijana in povezava z Bledom) kot med deležniki: občina, zavod in ponudniki. Poudarili sta vključevanje prebivalstva in podpiranje pobud, ki prihajajo od ljudi. Kar nekaj projektov pri njih poteka na prostovoljni bazi domačinov, kot sta označitev in vzdrževanje kolesarskih poti in okrasitev Radovljice v decembru.

Za nas na Krasu in v Brkinih je bila ta debata zelo zanimiva, saj smo na točki razvoja naše destinacije, ko smo priča povezovanju, ki ga podpirajo tako župani kot turistični delavci in si ga želi turistično gospodarstvo.

Dobro prakso na terenu sta zaokrožila nagovora Eve Štravs Podlogar, državne sekretarke na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, in Alenke Malenšek Breznik, predstavnice Slovenske turistične organizacije. Predstavili sta nam usmeritve uspešne politike RS na področju turizma in aktualne razpise.

Ester Mihalič, foto: Damjan Čeh

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane