Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Komemoracija

Kot vsako leto smo tudi letos spomin na umrle ob 1. novembru počastili pri spomeniku na Kozini. Letos smo to naredili v petek, 28. oktobra. Spominski park je z letošnjo rekonstrukcijo osrednjega spomenika nudil kuliso, vredno spomina na vse junake, ki so v različnih obdobjih, domovini, slovenščini in prihodnjim rodovom darovali največ, kar so lahko, svoja življenja. Ravno na to je opozorila županja Saša Likavec Svetelšek, ki je v govoru poudarila, da: »je usoda našimprednikom izbrala, da živijo ravno tu na tem strateškem križišču, dvajseto stoletje pa jim ni prizanašalo. Prva svetovna vojna, nato dobri dve desetletji fašističnega terorja, kasneje druga svetovna vojna, ob koncu stoletja pa še boj za lastno
državo. Vendar so kljubovali in vzdržali!«

V kulturnem programu so se nam pridružili pevski zbor OŠ DBB Hrpelje in recitatorji, Matjaž Kos pa je s trobento pospremil polaganje vencev.

Nadaljevali smo tradicijo, da se obiščejo vsa spominska obeležja širom občine. Mešane delegacije iz predstavnikov občinske uprave in veteranskih organizacij so sveče in cvetje položili ob sleherno obeležje.

Vasja Valenčič

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane