Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Park Žaga dobiva končno podobo

V 2. fazi ureditve parka potekajo zadnja zaključna dela, do zaključka bo urejena tudi hortikulturna ureditev območja. Ob obstoječem parku Občina Hrpelje-Kozina ureja adrenalinski park, pumptrack, igrala, pešpoti, kolesarske poti za otroke, letni vrt in kotiček za najmlajše s peskovnikom. Dodatna ureditev parka Žaga bo dopolnila športno-rekreacijske površine obstoječega parka.

Čeprav park dobiva končno podobo, dela v njem še niso zaključena, saj je do zaključka del in odprtja potrebna namestitev nekaterih varnostnih elementov in hortikulturna ureditev. Občina poziva občane, naj se na območju gradbišča ne zadržujejo, saj nastajajoči park še ni varen za uporabo.

Novost v parku bo tudi gostinska ponudba. V okviru ureditve parka se je predvidelo prostor za obratovanje letnega vrta, ki bo dodatno popestril ponudbo celotnega območja in spodbudil druženje v novem parku. Predvidoma naslednji teden bo objavljen javni razpis, s katerim bo Občina Hrpelje-Kozina iskala najemnika gostinskega obrata.

Park, ki je zasnovan je kot skupek medsebojno povezanih poti ter omogoča sprehajanje in vožnjo s kolesi za najmlajše po ravninski stezi oz. zelenicah, ki so dvignjene nad obstoječi teren. Na vzhodni strani območja sta zrasli dve umetni vzpetini, ki ju povezuje mrežasti prehod. Južna vzpetina ima vkopan prehod dolžine približno 7 m in višine 1,6 m, na južni strani pa tudi otroško žičnico (zipline) ter drugimi igrali: gugalnicami, klančinami, peskovnikom, plezalnimi stenami toboganom ipd.

Odprtje novega dela parka je predvideno 25. marca 2022 v popoldanskih urah, s pestrim športnim in zabavnim programom. Ob tem je zagotavljanje varne uporabe parka ključnega pomena, zato pozivamo vse, ki vas mika zadrževanje na območju parka, da z obiskom počakate do odprtja. Pozivamo vas, da se na gradbišču ne zadržujete, saj park še nima nameščenih vseh varnostnih elementov.

 

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane