Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Prevzem defibrilatorja v Prešnici

V petek, 13. oktobra, je v Prešnici potekala krajša slovesnost ob predaji defibrilatorja, ki je nameščen ob vaškem domu. Gre za drugi javno dostopen defibrilator v Občini Hrpelje – Kozina, ki obenem predstavlja nadaljevanje projekta opremljanja občine z javno

 dostopnimi defibrilatorji in usposabljanja občanov. Naša želja je izpeljati projekt, s katerim želimo tudi v zaostrenih pogojih delovanja ohranjati skrb za kakovost življenja naših občank in občanov – zlasti na tako pomembnem področju, kot je zdravje. To posebej velja za tista območja občine, do katerih služba nujne medicinske pomoči zaradi oddaljenosti potrebuje nekoliko več časa oz. za tista področja, kjer je gostota prebivalstva največja.

Občina Hrpelje – Kozina se je letos prijavila na razpis za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti in bila uspešna. S sofinanciranimi sredstvi smo v višini 1.999,01 EUR kupili avtomatski zunanji defibrilator – AED z zunanjo omarico in se odločili, da ga postavimo v Prešnico.

Na povabilo občine so po uradnem delu bolničarji PGD Materija vaščanom Prešnice predstavili osnove temeljnih postopkov oživljanja in praktično uporabo defibrilatorja. Kot je ob zaključku dejala županja Saša Likavec Svetelšek:

»Upamo, da bo defibrilator čim manjkrat uporabljen, vendar – če bomo z njim nekomu rešili življenje, je cilj več kot izpolnjen«.

Zahvaljujemo se predstavnikom KS Prešnica za dogodek ter PGD Materija za teoretično in praktično izvedbo.

Kristina Furlan, občinska uprava

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane