Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Slovesni dan prostovoljstva

Na slovesnem dnevu prostovoljstva za leto 2017 v gradu Negova je Slovenska filantropija v četrtek, 18. maja, podelila nazive in priznanja za odlično prostovoljsko delo na različnih področjih.

»Prostovoljstvo se vedno dogaja v skupnosti. Ponekod je odvisno od posameznikov, pripravljenih priskočiti na pomoč v stiski ali se odzvati na novo potrebo v okolju, drugod pa je visoka stopnja solidarnosti in sodelovanja v skupnosti posledica načrtnega delovanja občinskih uprav.

Slovenska filantropija zato spodbuja razvoj prostovoljstva v občinah z natečajem »Prostovoljstvu prijazno mesto«. Nekatere občine, ki so naziv prejele že v prejšnjih letih, so ga tokrat potrdile, nekatere pa so ga letos pridobile prvič,« so povedali pri Slovenski filantropiji.
Slovenska filantropija z nazivom »Prostovoljstvu prijazno mesto« izpostavlja tiste občine, ki prepoznajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Naša občina je naziv prejela lani, letos pa so nam naziv potrdili, in sicer za:

  • omogočanje brezplačne pravne pomoči občanom v sodelovanju z Zavodom Dobra pot;
  • podelitev naziva »Naj prostovoljec« v občini in sprejem za prostovoljce z nagradnim koncertom;
  • novi projekt STAR, ki je namenjen pomoči starejšim in bo prostovoljcem omogočil usposabljanje za delo s starejšimi ter
  • za nadaljevanje projekta brezplačnih prevozov za ostarele občane, ki ga ponujajo prostovoljci Zavoda Sopotniki.

Vasja Valenčič, občinska uprava

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane