Občina Hrpelje-Kozina Na stičišču treh svetov
Občina Hrpelje - Kozina
Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina
Tel. (05) 680 01 50 Fax. (05) 680 01 80
E-mail: obcina.hrpelje-kozina@hrpelje.si

Zahvala županje občanom

Spoštovane občanke in občani.

Za nami so naporni tedni. Stroge odredbe so z namenom zajezitve koronavirusa grobo zarezale v naša življenja in spremenile potek našega vsakdana. Proti virusu se na prvi bojni liniji borijo zdravstveni delavci, zaposleni v domovih za ostarele, trgovci, policisti, komunalni delavci, prostovoljci in številni drugi, ki se dnevno srečujejo z večjim številom ljudi.

V občini Hrpelje-Kozina je po zadnjih podatkih (14 dni) Nacionalnega instituta za javno zdravje 15 potrjenih primerov okužbe s koronavirusom. Številka ni velika, jo je pa potrebno vseeno jemati resno. Kot županja se vam iskreno zahvaljujem, da upoštevate priporočila zdravstvenih ustanov, NIJZ, policije in seveda občinske Civilne zaščite o zaščitnih ukrepih in tako ohranjate relativno nizko število okuženih v občini. Zelo pomembno je, da se izogibamo nepotrebnim socialnim stikom, dosledno upoštevamo ukrep nošenja mask in razkužujemo roke. Vsak od nas je v tem boju pomemben. S tem dokazujemo, da znamo spoštovati zdravje ljudi s katerimi se dnevno srečujemo in seveda svoje zdravje.

Na Občini Hrpelje-Kozina v koordinaciji z Občinskim štabom Civilne zaščite aktivno spremljamo razmere in izvajamo ukrepe za zajezitev virusa. V sodelovanju z našo osnovno šolo, vrtcem, policijo, ZD Sežana, Regijskim štabom CZ za Primorsko in Notranjsko, občinskim štabom CZ in ostalimi nevladnimi organizacijami se trudimo olajšati življenje v tako težki situaciji.

Sprememba v nas je očitna in vsakič, ko katerega od vas, občanov, povprašam po tem, kako se spopadate s trenutno situacijo, lahko odgovore strnem v eno besedo – tesnoba. Vendar, spoštovani občanke in občani, čeprav smo narazen, smo tesno povezani in tako mora ostati v boju proti nevarni bolezni tudi vnaprej.

Vsak od nas lahko doda kamenček v mozaik boja proti nevarni bolezni. Prosim vas, da še naprej upoštevate priporočila in navodila pristojnih služb. In zahvaljujem se vam tudi za to, če boste nanje prijazno spomnili koga od vaših bližnjih, sosedov ali znancev, ki se jih se ne držijo povsem.

Ostanimo solidarni, medsebojno povezani in dosledni pri izvajanju ukrepov. Le tako bomo zaščitili naše zdravje in zdravje drugih.

Saša Likavec Svetelšek, županja

© 2015, Občina Hrpelje-Kozina - vse pravice pridržane